محل تبلیغات شما


هر روز در حال قصاص شدن هستیم


آنچه از گناهانت را که استغفار می‎کنی، خودت قصاص کرده‎ای و آنچه را هم که استغفار نمی‎کنی، خدا در قالب حوادثی که در زندگی برای تو پیش می‎آورد، قصاص می‎کند.

صحنه هایی از قصاص یک گناهکار

و لَکُم فِی القِصاصِ حَیوةٌ یا اُولِی الاَلبابِ”: ای صاحبان خردها، برای شما در قصاص، زندگانی و حیات است. حتماً خود شما هم این آیه را با مصادیقی که در طول زندگی از زندگی خود و آدم های اطرافتان دیده اید تأییدمی کند، تصدیق می کنید که در این روزگار، روزی نیست که قصاصی صورت نگیرد و اتفاق نیافتد.
اشتباه نکنید! منظور از قصاص در این مطلب وماً به پای چوبه دار رفتن و اعدام شدن با چوبه دار نیست، روزگار با عکس العمل ها و بازتاب هایی که از رفتارهای آدم ها برایشان به ارمغان می آورد، هر کسی را در جایگاه و شرایطش اگر لازم باشد قصاص می کند.

كار خیر در حق دیگرى, نتیجه اش كار خیر دیگرى در حق انسان و یا در حق نزدیكان انسان خواهد بود. همان طور كه كار شر در حق دیگرى نتیجه اش كار شر در حق انسان و یا در حق نزدیكان انسان از ناحیه دیگرى است. مى توان این قانون كلى را برگشت عمل یا مكافات عمل و یا پژواك عمل نامید.

هر کاری بکنی، نتیجه‎ی آن را می‎بینی؛ معصومین (علیهم السلام) در مورد این واقعیت اجتماعى یك قانون كلى, البته با عبارت هاى گوناگون بیان داشته اند: كما تدین تدان” (1) هر طور جزا دهى، همان طور جزا داده مى شوى. كما تزرع تحصد” (2); هرطور كشت كنى، همان طور درو خواهى كرد.
بنابراین كار خیر در حق دیگرى, نتیجه اش كار خیر دیگرى در حق انسان و یا در حق نزدیكان انسان خواهد بود. همان طور كه كار شر در حق دیگرى نتیجه اش كار شر در حق انسان و یا در حق نزدیكان انسان از ناحیه دیگرى است. مى توان این قانون كلى را برگشت عمل یا مكافات عمل و یا پژواك عمل نامید.
هر چه کنی به خود کنی
گر همه نیک و بد کنی

پژواک عمل در بیان اهل بیت علیهم السلام

مصادیقی از این پژواک عمل را در بیان اهل بیت علیهم السلام مرور می کنیم؛
حضرت على (علیه السلام) فرمود: احسن، یحسن الیك” (3); احسان كن كه به سوى تو احسان مى شود.
حضرت در جایی دیگر می فرمایند: همان طور كه رحم كنى، به تو رحم مى شود.(4) و نیز فرمودند: كسى كه رحم نكرده است, مورد رحم واقع نمى شود.(5) و نیز: رحم كردن بر ضعیفان, رحمت (خدا) را فرود مى آورد.(6)
امام صادق (علیه السلام) مى فرماید: عفو عن نسإ الناس, تعف نسائكم” (7); نسبت به ن مردم عفت پیشه كنید, تا نسبت به ن شما عفت پیشه شود.
هركه افتد نظرش در پى ناموس كسان
پى ناموس وى افتد نظر بوالهوسان

و هزاران هزار مصادیق دیگری که در روایات کاملا این بازتاب، پژواک و در بیان امروز ما قصاص عمل انسان ها به وضوح و زیبا بیان شده است. خلاصه اگر این قصاص ها نباشد، همه چیز به هم می ‎خورد و حیات از بین می ‎رود. برای همین است که گفته شده: فِی القِصاصِ حَیوةٌ.

چه راهی را انتخاب می کنید؟

این قصاص می تواند از طریق دیگری غیر از حوادث و بازتاب های منفی از اعمال شر و بد ما انجام شود، از راه استغفار. یادمان نرود که آنچه از گناهان را استغفار می کنیم ، در حقیقت خودمان را قصاص کرده ایم و آنچه را هم که استغفار نمی کنیم، همان می شود که خدا در قالب حوادثی که در زندگی برای ما پیش می‎آورد، قصاص می‎کند.
در حقیقت اغلب مشکلات این دنیا عقوبت قصاص اعمال خومان است، و این عقوبت و قصاص هم در جای خود لطف است، چون با تحمّل، از آن گناه پاک شده و راحت می شویم. منتها ما انسان ها گناهان خود را نمی بینیم که موجب شده اند ما به سفلای قصاص بیافتیم، درست مثل شاگردی که وقتی نمره ی قبولی را نمی آورد می گوید که معلم من را رد کرد، نمی گوید که من چقدر تنبلی و کاستی داشته ام که موجب رد شدنم شده است.

آنچه از گناهان را استغفار می کنیم ، در حقیقت خودمان را قصاص کرده ایم و آنچه را هم که استغفار نمی کنیم، همان می شود که خدا در قالب حوادثی که در زندگی برای ما پیش می‎آورد، قصاص می‎کند.

قطعاً چیزی در ما بوده که لازمه‎اش این بود که به این سفلی بیافتیم و بعد خدا و خوبان خدا را یاد کنیم و از آن بیرون بیاییم.

سخن آخر

ریشه بسیارى از مشكلات اخلاقى و اجتماعى های امروز, عدم اطلاع از برگشت عمل و عكس العمل كردار انسان ها است. اگر مردم بدانند كه عمل بد بالاخره دامن خود آن ها یا نزدیكان و یا بازماندگان آن ها را خواهد گرفت، دیگر گرد گناه نمى گردند. از این رو هر كس مى خواهد به ناموس اوبدى نرسد و یا اسرار او فاش نگردد, بایستى خود نیز به ناموس دیگران چشم بد نداشته باشد و در پى كشف اسرار دیگران نباشد.


پی نوشت:
1 – شرح غرر، ج 4، ص 622 و بحارالانوار، ج 74، ص ;412
2 – شرح غرر، ج 4، ص 623
3- بحارالانوار, ج 77, ص 388
4- شرح غرر, ج 4, ص 623
5- همان, ج 5, ص 245
6- همان, ج 4, ص 93
7- بحارالانوار، ج 78, ص 242

منابع:
سایت حوزه
کتاب باز، تاب عمل – نسخه متنی، نوشته على فرجى
مصباح الهدی، بیانات حاج اسماعیل دولابی



لینک منبع

مطلب صحنه هایی از قصاص یک گناهکار در سایت مفیدستان.

دولت آلمان از توسعه‌ی خودروهای برقی و خودران حمایت می‌کند

آمفتامین (Amphetamine) چیست؟ + عوارض مصرف آمفتامین

از بین بردن بوی سیر به روش های ساده

قصاص ,حق ,عمل ,انسان ,دیگرى ,مى ,در حق ,و یا ,که در ,همان طور ,حق انسان ,نزدیكان انسان خواهد

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کانون فرهنگی هنری امام صادق علیه السلام مسجد الاقصی هویه شهرستان فلاورجان انار سرخ مطالب اینترنتی Alice's receptions Tony's style Lawrence's page ماوراء سرود عشق،وب لژیون همسفر شهلا Paul's game Daniel's page